Evinize her girdiğinize canlı ve ferah bir görünümle karşılaşmak istiyorsanız salon bitkileri harika bir fikir. Bu yazımızda evinizi yeşillendirecek çeşit çeşit salon bitkilerini sizin için listeledik.
Bakımı En Kolay ve Zahmetsiz Salon Bitkileri
Evde çok vakit geçirmeyen, bitkilere çok fazla özen ve emek verebilecek zamanı olmayanlar için her koşulda hayatta kalabilen salon bitkileri de var. Bunlardan en çok tercih edilenleri beraber inceleyelim:
Aloe Vera
Adını belki de en çok duyduğumuz bitkilerden biri olan aloe vera birkaç püf noktaya dikkat edilirse rahatça bakabileceğiniz, hatta kozmetik olarak bile kullanabileceğiniz bir bitki. Güneşi çok seven ve gölgede mutsuz olan aloe verayı geniş bir saksıya yerleştirip yazın haftada bir, kışınsa ayda 2 kere sulamanız yetiyor. Fakat aloe veraların hayvanlarınız için ölümcül olabileceğini unutmayın.
Sukulent
Zorlu şartlar altında bile büyüyebilen ve her koşulda hayatta kalabilen sukulentler yapı olarak kaktüslere benzer şekilde su depolayabiliyorlar. Bu nedenle haftada bir veya toprakları tamamen kuruduğu zaman sulamanız yeterli oluyor. Aynı zamanda sukulentlerinizi delikli saksılarda yetiştirmeniz gerekiyor çünkü yaprakları fazla sulanmaya karşı hassaslar. Cam kenarında veya balkonunuzda bir köşeye dizebileceğiniz sukulentler evdeki nem seviyesini optimize etmede de başarılılar. Farklı sukulent türlerinin bakımlarını daha detaylı öğrenmek için bu yazıyı da inceleyebilirsiniz.
Bambu
Çok fazla bakıma ihtiyaç duymayan bir diğer uyumlu bitkiyse bambu. Aydınlık ve ılık bir ortamda haftada bir sulanarak gayet mutlu olabilen bambular evinize şans ve bereket getirecek.
Evcil Hayvanlara Zarar Vermeyecek Salon Bitkileri
Patili dostlarıyla yaşayan ve bitkilerle de ilgilenmek isteyenler için hayvanlara zehirli etkisi olmayan salon bitkileri seçmek çok önemli. İşte evinizde gönül rahatlığıyla tutabileceğiniz salon bitkilerinden bazıları:
Aşk Merdiveni
Eğrelti otu olarak da bilinen, ince ve narin yapraklara sahip aşk merdivenlerinin kesinlikle hava akımı olan yerlerde tutulmamaları büyük önem taşıyor. Bu salon bitkilerinin bakımı çok zor olmasa da incelik isteyebiliyor. Mesela bulundukları ortamın sıcaklığının çok sıcak veya çok soğuk olmaması ve her zaman optimal seviyede sulanmaları gerekiyor. Yazın her gün, kışın da haftada bir sulayarak bitkinizi sağlıklı bir şekilde büyütebilirsiniz.
Nolina Bitkisi
Evcil hayvanlarınız için sorun teşkil etmeyecek bir diğer salon bitkileri çeşidiyse nolinalar. Dolaylı yoldan güneş ışığı alması ve başka cisimlerle temas etmemesi gereken bu şık görünümlü bitkiler evinize farklı bir boyut kazandıracak.
Gloksinya
Pembe ve morun en tatlı tonlarında açan çiçekleriyle gloksinyalar (bardak menekşeleri) güneşli ve sıcak ortamlara bayılırlar. Humuslu ve nemli toprakları da çok severler. Evinizin renk tonlarına uyacak çarpıcı desenli saksılar kullanarak gloksinyalarla yaşam alanınıza renk katabilirsiniz.
Hem Büyük Hem de Şık Salon Bitkileri
Daha cesur ve şık bir görünüm için salonunuzun baş tacı olabilecek, güzel ve düzenli bakımla belki boyunuzu bile geçebilecek büyük salon bitkilerine de göz atalım:
Kroton
Kırmızıdan sarıya, sarıdan yeşile çalan renkleriyle kroton bitkileri doğada 2,5 – 3 metre uzunluğa kadar ulaşabiliyorlar ancak iç mekanda yetiştirildiğinde genellikle bu boyutun yarısına kadar büyüyebiliyorlar. Çok havadar bir ortamı ve bol suyu seven bu salon bitkileri size yapraklarıyla iyi durumda olup olmadıklarını anlatabiliyorlar: Canlı renkler ve parlak damarlar bitkinizin ihtiyacı olan dolaylı ışığı yeterli seviyede aldığını gösterirken soluk renkler ışığın çok az olduğunu ve yanmış yapraklar ışığın çok fazla ve doğrudan olduğuyla ilgili sizi uyarıyorlar.
Yukka
Kuraklığa inanılmaz derecede dayanıklı olan yukka bitkileri iyi bakıldığında evinizde sizden daha çok yer kaplamaya başlayabilirler. Fakat endişe etmenize gerek yok çünkü o boyutlara ulaşacak kadar büyümeleri çok ama çok uzun yıllar alabiliyor. Maalesef kedi ve köpekler için zehirli olan bu salon bitkilerini de hayvan dostlarıyla yaşayan okuyucularımıza kesinlikle önermiyoruz.
Pilea Peperomioides (Çin Para Bitkisi)
Parlak ışık, düzenli sulama ve yılda iki kere vitamin desteğiyle serilip serpilen pilea peperomioides ilkbaharda çiçek açabilmesine rağmen iç mekanda yetiştirildiğinde genellikle çiçeklenmez. Ama yeterince iyi bakarsanız küçük ve beyaz çiçeklerinin tomurcuklanmaya başladığına şahit olabilirsiniz!
Size özel seçtiğimiz salon bitkileri çeşitlerimiz şimdilik bu kadar. Evinizi daha da güzelleştirecek farklı tüyolar için “İlham Veren Ev İçi Dekorasyon Fikirleri” başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.
…
Missafir olarak kısa ve orta vadeli kiralamalarda ev sahiplerimize uçtan uca yönetim desteği sunuyoruz. Ev sahiplerimiz hiçbir problemle uğraşmadan kolay, güvenilir ve stressiz bir kiralama deneyimi yaşayabiliyor; evlerinden daha fazla kira geliri elde edebiliyor. Bu süreçte misafirlerimiz de zengin ürün yelpazemiz içerisinden beklentilerine ve zevklerine uygun olan evlerimizde 5 yıldızlı otel kalitesi ve ev konforunda konaklama fırsatını yakalıyor. Hakkımızda daha fazla bilgi edinmek için internet sitemizi inceleyebilirsiniz.